Husk, at gemme en backup af din instagram-profil

  Har du prøvet at få hacket eller lukket din instagram-profil? Det har jeg! Ud af det blå! Jeg administrerer flere instagram-konti, men pludselig en dag fik jeg meldingen fra Instagram: “din konto er blevet deaktiveret permanent da den ikke fulgte vores fællesskabsregler

  Af Marianne Riis.

  Ærgerlig besked fra Instagram.

  Den pågældende konto og profil var en harmløs side om haver – og der var absolut intet farligt på profilen, der kunne kompromittere Instagrams fællesskabsregler. Det seneste opslag var et billede af min egen have med drivhuset i baggrunden. Det værste er, at det er som at slå i en dyne og det er meget svært at få kontakt igennem til Instagram. Jeg prøvede diverse formularer og indsendte selfies på Instagrams forlangende, hvilket i sig selv var ret grænseoverskridende. Men lige meget hjalp det! Mere end to års opslag, stories og reels var tabt på et split-sekund – og tilsvarende de omkring 1000 følgere, der fulgte med.

  Jeg fandt aldrig ud af, hvorfor min konto blev lukket. Det er formentlig en af Instagrams automatiserede robotter, der står bag. Selvom jeg gør mit bedste for at leve op til Instagrams fællesskabsregler, så lurer der alligevel en frygt for at det kan ske igen. Både for mine egne konti og dem jeg administrerer for andre.

  Nu tager jeg en backup af mine konti. Det gøres via Instagram under “settings” -> “privacy and security” -> “Data download”. Der er en YouTube-video fra OnlineComputerTips herunder, der viser hvordan. Mister man sin konto er der desværre endnu ikke en automatisk funktion, der gør det muligt at oploade indholdet med følgere til en ny konto, men i det mindste har du en kopi af dit materiale inkl. fotos, videoer, tekst, kommentarer m.m.